# 6 Ethers – s/t (Trouble in Mind)

Ethers – s/tEn hoppa, weer een lp op Trouble in Mind. In naam een debuut lp maar de bandleden van Ethers kennen we van diverse eerdere geliefde bands uit Chicago, grappig genoeg grotendeels met platen op het Hozac label, Radar Eyes, Outer Minds en, vooral, Heavy Times. Die laatste band behoorde jarenlang tot een van onze favoriete bands met geweldige platen als Jacker. Vooral aan Heavy Times doet dit denken, in de vocalen en het lekker stuwende soundje. Niet zo raar omdat Heavy Times gitarist en liedjesschrijver Bo Hansen de drijvende kracht achter Ethers is.
In Ethers wordt het Heavy Times soundje vooral aangevuld met een lekker vies orgeltje, luister maar eens naar Running Through The Night.
Het grootste deel van de merendeels lekker korte nummers op de Ethers debuut lp is basaal en midtempo, de enige echte uitzondering is een ruiger nummer dat op bandcamp Temporary Exiles heet en op Spotify CBD (?) Apart.
Alles bij elkaar bijzonder overtuigende debuut lp van deze ‘supergroup’, zonder een slecht nummer. ‘Twelve songs of ragged, soulful rock and roll; heavy on hooks, with stark arrangements and sticky melodies’ en lekker melancholieke ondertoon.

Beluister The Ethers op bandcamp.

Beluister The Ethers op Spotify

https://www.youtube.com/watch?v=pxsCWnKjLgA

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.