#31 Gill Landry – skeleton at the banquet (Loose Music)

Gill Landry - skeleton at the banquetAnd off we go! Vorig jaar wisten we niet zeker of we de 2020 jaarlijst zouden gaan halen. En we wisten al helemaal niet dat 2020 zo’n bizar jaar zou gaan worden in allerlei opzichten. Maar dat werd het dus. Desalniettemin hebben we december 2020 gehaald en is het dus weer tijd voor onze top 31 van dit jaar. Onze 31 favoriete platen van 2020, Vandaag op 1 december nummer 31 en we eindigen op 31 december met nummer 1.
Hier de opener van de lijst. En we beginnen rustigjes. Met de vijfde plaat al van Gill Landry, doorgaans gitarist van Old Crow Medicine Show. Maar zijn solowerk vinden we eigenlijk mooier. ‘Master of the smouldering countryballad’ wordt hij wel eens genoemd. En dat is hij. Heerlijk broeierig. Luister maar eens naar het prachtige openingsnummer, I Love You Too, met zijn subtiel huilende twangy gitaar. Op het mompelende af gezongen door Landry, met zijn mooie donkerbruine bariton stem. Gemiddeld genomen zit Landry ergens tussen Tindersticks, Lee Hazlewood en Calexico en dan met een iets meer singer songwriter dan wel country twist. En dit alles met een heel mooie late-night sfeertje. Skeleton At The Banquet past met zijn lome tempo geheel bij 2020, een jaar waarin het leven een tandje trager verliep dan normaal.

Beluister Skeleton At The Banquet op bandcamp.

Beluister Skeleton At The Banquet op Spotify.

 

1 reactie

  1. Bea van Dijk op 1 december 2020 om 6:19 pm

    Erg mooie plaat inderdaad. Een sympathieke zanger ook, een van de weinige concerten waar we naar toe konden dit jaar. Sfeervol concert, deels met band, deels akoestisch. En leuk om van hem persoonlijk de elpee te kopen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.