#28 Jerry Leger & The Situation – nonsense and heartache (Latent Recordings)

jerry-nonsense-heartacheAlhoewel hij al meerdere platen blijkt te hebben gemaakt, was Jerry Leger tot nu toe volkomen langs ons heen gegaan (de vakmensen van altcountry.nl hadden hem natuurlijk al langer in de peiling) Des te groter de verrassing toen we zijn nieuwste plaat, Nonsense and Heartache, op vinyl een dubbel lp, voor het eerst hoorden. Je zou de Canadees Leger onder het kopje ‘americana’ kunnen scharen. Maar op deze dubbel lp ontstijgt hij dat vakje wat ons betreft.
‘Leger manages to channel the youthful vigor of Bob Dylan, John Lennon, Neil Young and Rick Danko, sometimes all within the same song.’ Dat. En dan moeten we ook nog denken aan types als Elliot Murphy en Alex Chilton bijvoorbeeld. Jerry Leger kronkelt op Nonsense and Heartache, mooi min of meer live opgenomen en geproduceerd door Michael Timmins van The Cowboy Junkies, langs en door allerlei genres, van een soort rockabilly tot soul en country wat het beluisteren tot een spannende en gevarieerde reis maakt.
Het wordt tijd dat Leger maar eens de Canadese grenzen over gaat steken. Op zijn Facebook pagina maakt hij melding van plannen voor een tocht naar Europa in 2018. Letten de organisaties van Take Root en Rhythm & Blues Festival even goed op? Kon wel eens een van de ontdekkingen van volgend jaar gaan worden.
Check hieronder twee kanten van Leger’s muzikale spectrum. De een lekker twangy rock & roll en de ander meer country.

Beluister Nonsense and Heartache op Spotify

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.