# 26 Curtis Harding – Face Your Fear (Epitaph Records)

curtis hardingAltijd even afwachten of een nieuw soultalent de aandacht meer dan één plaat kan vasthouden maar ja, Curtis Harding is het gelukt.
Sterker nog, we vinden Face Your Fear een betere plaat dan zijn debuut Soul Power. Dat voelde alles bij elkaar toch soms een beetje een ratjetoe en kende ook een paar net iets mindere broeders.
Face Your Fear heeft betere nummers, voelt meer als een eenheid en is muzikaal dieper verzonken in de psychedelische soul van begin jaren ’70, het geluid van bands als Undisputed Truth  (check het prachtige nummer Go As You Are hieronder) en het werk van The Temptations uit die periode bijvoorbeeld, en vergeet ook zeker de betere Blaxploitation soundtracks niet als invloed, ondermeer vanwege Harding’s zeer aan zijn voornaamgenoot Mayfield doen denkende stem.
Er staan ook op deze tweede Curtis Harding plaat nog wel een paar dansvloer stampertjes, een nummer als On and On, maar de overheersende sfeer is toch meer ingetogen en laid back. Warmer. Soepeler. En meer ‘soul’ eigenlijk. De hele plaat ademt een sfeer van ontspanning, zelfs de meer uptempo nummers. Curtis klinkt zelfverzekerder dan een paar jaar geleden. En Face Your Fear voelt tijdlozer dan Soul Power. Nu al.
De befaamde horde van die altijd lastige tweede plaat heeft Harding dus met groot gemak genomen wat ons betreft.

Beluister Face Your Fear via Bandcamp

Beluister Face Your Fear op Spotify

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.