# 24 RF Shannon – trickster blues (Cosmic Dreamer Records/ Fuzz Club Records)

RF Shannon – trickster bluesTweede plaat van RF Shannon maar de eerste die onze wereld binnendrong. In Europa verschenen op het Fuzz Club label maar een behoorlijk vreemde eend in de bijt daar. Doorgaans staan Fuzz Club platen vol met stevige fuzzy shoegaze muziek maar bij RF Shannon (een band en geen persoon, de hoofdpersoon heet Shane Renfro) niets van dat alles.
Trickster Blues staat vol met ingetogen twangy, licht psychedelische ‘countrynoir’ liedjes. ‘Desert blues’ noemen ze het zelf. Uiterst sfeervol en met bijna fluisterzang. En enorm verslavende melodietjes die bijna allemaal mooie melodieuze weerhaakjes hebben die je in elk liedje van begin tot eind bij de zaak weten te houden en de spanning weten vast te houden.
RF Shannon is afkomstig uit Texas en denk daarbij niet aan het Texas van grote steden als Dallas en Austin maar meer aan de uitgestrekte zandvlakten ten westen van die steden. Het Amerikaanse woestijnlandschap dat ook verborgen zat in de eerste platen van bijvoorbeeld Calexico is ook op Trickster Blues uiterst voelbaar aanwezig.
Machtige plaat en één van onze grootste ‘sleeper hits’ dit jaar. Volkomen terecht. Prachtige plaat.

Beluister Trickster Blues op bandcamp.

Beluister Trickster Blues op Spotify.

 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.