#19 Des Demonas – s/t (In The Red Records)

Duidelijke zaak, het was een mager jaar voor ‘garagerock’. De debuut lp van Des Demonas, uit Washington, DC, is een van de weinige platen uit die hoek die ons verrasten en ook nog eens behoorlijk van de sokken bliezen (en komt strikt genomen uit 2017 maar wel december dus telt mee voor dit jaar)
In The Red lijkt ook het enige juiste label voor deze band en deze plaat. Om de dit jaar helaas ter ziele gegane Planet Trash blog te citeren: ‘Liedjes die vol vuur manoeuvreren tussen fucked-up-psychedelica en totaal verrotte punk’. En zo is het.
En dat manoeuvreren doen ze geweldig spannend en opwindend ook, niet in het minst door een zwierend orgeltje dat ergens verstopt zit in de sound.
De leden van deze band verdienden hun sporen in The Make Up en in de band van Kid Congo maar eenmaal op eigen benen overtreffen ze die bands met gemak wat ons betreft.
In het nummer Do No Wrong steken ze wat ons betreft Protomartyr naar de kroon met een woeste postpunk sound. Hetzelfde geldt voor Sideways Man. Luister naar die vocalen, bijna Joe Casey. Ware het niet dat Jacky Abok uit Kenia komt en zwart is. En dat machtige orgel door het nummer heengesmeerd.
Strijdbaar (‘the south will never rise again’), psychedelisch (‘psychedelic soldier’) en met roots in het Afrika van de zanger (‘there are no vampires in Africa’).
Prachtige plaat en één van de debuten van het jaar. Maar gauw hierheen komen.

Beluister Des Demonas op Spotify

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.