#17 Shannon and the Clams – onion (Easy Eye Sound)

Shannon and the Clams - onionAl vijf platen lang dezelfde formule, een mix van doowop, teenpop en girlgroup bijeengehouden middels een lekker garagesausje, en op plaat vijf die formule beter uitgevoerd dan ooit tevoren. Best knap. Deze prestatie kan wellicht op het conto worden geschreven van Dan Auerbach, de Black Key, die Shannon and the Clams deze keer onder zijn hoede nam en produceerde en het geheel voorzag van een net iets vollere en meer uitgebalanceerde sound dan voorheen.
En bovenal, een stuk persoonlijker nummers dan voorheen. Nog altijd even vrolijk klinkend maar onder de oppervlakte sudderde het nodige. Zowel Shannon als medezanger Cody Blanchard gingen beiden het jaar voor het maken van deze plaat in therapie en tot overmaat van ramp verloren ze door een grote brand in hun thuishaven Oakland een aantal vrienden en kennissen. Lees hier op Noisey een goed verhaal over deze gebeurtenissen.
Wonderbaarlijk genoeg wisten Shaw en Blanchard deze narigheid vorm te geven in misschien wel de mooiste nummers die ze tot nu toe samen schreven en bam, een hitplaat. Zou je zeggen. Dat viel uiteindelijk bezien in het grotere geheel wat tegen maar in Groningen was het in elk geval een grote hit.
Mooi om te zien trouwens hoe pas bij het concert in Bitterzoet in Amsterdam eerder dit jaar een deel van het publiek erachter kwam dat de helft van de nummers niet gezongen worden door Shannon maar door Cody Blanchard.
Check het clipje van Backstreet hieronder voor een speelse knipoog aan Del Shannon’s Runaway.

Beluister Onion op Spotify.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.