# 13 Bloodshot Bill – come get your love right now (Goner Records)

Bloodshot Bill - come get your love right nowEen bopper op 13. En niet zo maar een bopper, de beste bopper ter wereld naar onze bescheiden mening. De discografie van deze Canadese one man band is amper te overzien (18 lp’s volgens Discogs, om van de singles en samenwerkingsprojecten met anderen nog maar te zwijgen). Deze lp zit op garagepunkrock label Goner Records uit Memphis en waarom ook niet. Bovendien is Memphis ook wel de ultieme plaats voor Bloodshot Bill, met zijn volledig in ouderwetse en authentieke rockabilly gewortelde sound. Maar Bill is op de een of andere manier zoveel meer. Zo kan ie zingen als de beste en klinkt ie soms als een kikker. Hij kan hiccuppen als de grootmeester Charlie Feathers, hij kan met de beste crooners meecroonen als het moet. Indien nodig houdt ie ook gewoon zijn mond en draait ie er een lekker sleazy en slepend instrumentaaltje uit. En goeie popsongs met een en al hooks passen ook prima in zijn repertoire. Bloodshot Bill kan eigenlijk alles. En soms doet ie dat ook. Soms in één liedje. Soms in één regel. Bloodshot Bill live zien is doorgaans een belevenis en een evenement op zich (en dan presteert hij het soms ook nog om tijdens al deze verwikkelingen een kammetje uit de zak te halen en zijn haren even terug te brengen in model want Bill schudt doorgaans nogal met het hoofd tijdens het spelen).
‘‘Artist Joe Coleman once called him ‘a cross between Jimmie Rodgers and Popeye,‘ and director John Waters says he’s ‘like Roy Orbison with a head wound.”
En dan nog staat deze man in, bijvoorbeeld, de Vera kelderbar als ie langs komt. Een schandaal is het. Een groot schandaal.
Hoe dan ook, Come Get Your Love is misschien wel zijn beste lp ooit en in elk geval zijn beste van 2019.

Beluister Come Get Your Love Right Now op bandcamp

Beluister Come Get Your Love Right Now op Spotify

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.