#11 Sha La Das – love in the wind (Dunham/ Daptone Records)

Sha La Das – love in the windAardig wat mooie ‘ouderwetse’ soulplaten in 2018. We hadden reeds Ben Pirani op nummer 26. En hier dus Sha La Das, wat ons betreft de mooiste soulplaat van het jaar.
Noem het softsoul maar het heeft ook een flinke scheut old school doowop en vocal group in zich. Waardoor we al snel moeten denken aan die door ons zo geliefde ‘lowrider’ muziek, de mix van soul, doowop, en fifties vocal groups die in balladevorm al heel lang populair is onder de Chicano bevolking van East LA. En Sha La Das weten dat gevoel precies juist te pakken en te vertalen naar het heden.
Heerlijk trage, lome en zomerse ballades. Op je rug ergens in het gras liggen, de ogen dicht, wat wegdromen. Dat gevoel weten bijna alle nummers op Love in the Wind op te roepen.
Prachtig geproduceerd ook. En die vocalen. Een mooi familiegebeuren ook, ferm geworteld in de geschiedenis. ‘At the heart of the record, there are the four Schaldas: three talented brothers and the father who taught his boys group harmonies on the stoop of their Staten Island home growing up.’
Wie een paar jaar geleden net als wij viel voor de prachtige Royal Jesters reissue op Numero, de Sha La Das roepen een beetje dezelfde sfeer op.
Net uit en voelt nu al als een tijdloze soulklassieker. Bijzonder.
(Mocht je ze kunnen vinden, probeer deze serie eens uit. En begin 2018 verschijnt er op Ace ook een mooie verzamel cd met ‘lowrider soul’, ook aan te raden)

Beluister Love in the Wind op bandcamp

Beluister Love in the Wind op Spotify

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.