# 10 Tropical Fuck Storm – a laughing death in space (Joyful Noise)

Tropical Fuck Storm – a laughing death in space‘Lang niet zoiets lekker onaangenaams gehoord!, zo mailde een enthousiaste klant ons over deze plaat, het debuut van de Australische Tropical Fuck Storm, gevormd uit de restanten van The Drones, één van de favoriete bands van wijlen Nanne Tepper.
En inderdaad, dit is geen gemakkelijke kost. Het trekt, het schuurt, het hangt tegen het valse aan soms. Het voelt inderdaad soms onaangenaam. Maar wat een intrigerend vormgegeven onaangenaamheid.
De debuutplaat van Tropical Fuck Storm heeft eigenlijk maar één nadeel: het openingsnummer. Dat is te goed, de rest van de plaat haalt dat niveau nergens meer helemaal. You Let My Tyres Down is misschien wel het mooiste nummer van het jaar wat ons betreft. Alles klopt. Garreth Liddiard’s vocalen die ergens tussen jonge jaren ’70 Bowie en jonge Nick Cave inhangen, ontregelende gitaren die bij de muren ophoog kletsen en af en toe exploderen, een van spanning zinderende opbouw van dit bijna zes minuten durende nummer. En een al uitgeschreeuwde emotie.
De rest van de lp is minstens zo intens en ongemakkelijk maar de nummers halen dus net het niveau niet van dat eerste nummer. Maar verder maken ze net zo’n indruk met intense vocalen en alle kanten uit jankende gitaren. Soms heel even bijna ‘lief’’, om je gelijk daarna genadeloos onderuit te schoffelen.
Een donkere trip door de hel die je desalniettemin toch uit wilt zitten zoals je de beste horrorfilms tot het eind wil uitzien.
(Goed nieuws: 23 mei 2019 staan ze op het Vera podium!)

Beluister A Laughing Death in Space op bandcamp

Beluister A Laughing Death in Space op Spotify

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.